25/03/2021

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni estrena zona segura de bicis

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni estrena una nova zona segura i exclusiva per a les persones usuàries de bicicletes. L’objectiu d’aquest nou servei és oferir als abonats i usuaris per dia o fracció un espai més còmode i segur per aparcar les seves bicicletes.

Aquesta nova zona segura per a bicicletes de l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni consta de 48 places per a bicis, seguiment per videovigilància i d’un identificador per accedir a l’espai que permet l’entrada només a les persones amb dret a l’ús d’aquesta zona exclusiva. A més, dins s'hi ha posat a disposició de les persones usuàries de bicicleta una manxa per ajudar a tenir cura dels seus pneumàtics.

Pròximament, s’instal·larà aquest nou servei a l’aparcament BSM Mercat de la Boqueria per continuar a la resta d’aparcaments de la Xarxa B:SM.


Operativa de funcionament

Per accedir a deixar o recollir una bicicleta de la zona segura per a bicicletes, la persona usuària primer haurà d’identificar-se com abonat de la modalitat bicicleta en l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni per mitjà de la lectura del QR de la seva targeta d’abonat  o com usuari del servei d’aparcament per dia o fracció de bicicletes per mitjà de la lectura del QR del tiquet que prèviament s’ha obtingut al caixer automàtic.

Un cop identificat i validat el seu accés correctament, la porta es desbloquejarà uns segons per poder accedir-hi. Un cop a dins, s’ha de deixar la bicicleta encadenada amb el propi cadenat a la plaça corresponent segons si s’és abonat de bicicleta o usuari per dia o fracció i, en acabar, sortir assegurant-se que la porta queda ben tancada.

Aquest nou servei suposa una gran millora pels ciclistes, ja que els permet gaudir de més comoditat i seguretat dins dels Aparcaments B:SM.


Retorn del cadenat

A partir d'ara, cadascú haurà de portar el seu propi cadenat. Així, els usuaris podran utilitzar el cadenat que més els agradi. Per fer el retorn del cadenat oficial d'Aparcaments B:SM, caldrà adreçar-se a la cabina de control i entregar-lo al personal els dies laborables entre les 6:45 h i les 22 h.


La nova mobilitat urbana

Un dels principals objectius de B:SM és contribuir a la millora de la mobilitat de la ciutat, entesa com a sostenible, saludable, eficient, connectada i compartida. B:SM ja ha liderat diferents projectes en matèria de digitalització i innovació que han anat transformant el concepte de l’aparcament a la ciutat. Ara, però, es fa un pas endavant en aquesta aposta per fer una transformació global i per fer front als reptes clau de les ciutats: la contaminació mediambiental, l’estalvi de temps i l’optimització de l’espai públic.


A data d’avui, Aparcaments B:SM ja ha posat en marxa diferents projectes pioners que són una realitat i que serveixen com a punt de partida per a la futura transformació:

  • El desenvolupament de l'aplicació de mobilitat personal smou que permet fer un estacionament ràpid sense paper ni necessitat de passar pel caixer o parquímetre.
  • Servei de guinguetes intel·ligents Click & Collect amb més de 500 taquilles a 10 aparcaments.
  • La diversificació dels espais existents per allotjar tot tipus de vehicles, adaptats segons l’entorn i la demanda (cotxes, motos, furgonetes, camions o bicicletes).
  • La ubicació d’espais reservats per a flotes de vehicles de sharing amb l’oferta d’operadors independents com Carmar, Europcar, Like!, Som Mobilitat o Ubeeqo.
  • La dotació de cobertura 3G i 4G a la totalitat dels aparcaments, que alhora ja s’han preparat per a l’arribada del 5G.
  • Una oferta de 410 punts de recàrrega elèctrica (233 per a cotxes i 177 per a motos) i gestió intel·ligent de l’energia que permet aprofitar l’excedent de producció en horari nocturn. 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar
Twitter

 
Estem en contacte