10/11/2020

La Xarxa d'Aparcaments B:SM dotada de cobertura mòbil de banda ampla

Aparcaments B:SM ha dotat de cobertura mòbil de banda ampla a 40 aparcaments de la seva xarxa, amb l’objectiu d’oferir un millor servei als seus usuaris i usuàries, facilitar les seves gestions diàries i orientar-se cap als nous usos dels aparcaments com a centres multiservei de mobilitat.

A partir d’ara, els usuaris i usuàries de la Xarxa d’Aparcaments BSM disposen d’una major connectivitat a l’hora de fer trucades, navegar per internet i utilitzar nous serveis de valor afegit com l’accés als vehicles compartits, l’ús dels punts de recàrrega mitjançant el mòbil o la utilització dels punts de recollida del comerç electrònic.

La instal·lació ha anat a càrrec de l’empresa Cellnex Telecom, que ha equipat els aparcaments amb tecnologia DAS (Sistemes Distribuïts d’Antenes) que ofereix la cobertura mòbil 3G i 4G sense perdre la senyal a cap racó dels aparcaments. En total, s’han disposat més de 500 petites antenes repartides per les plantes de tots els aparcaments, amb especial incidència als punts d’ús principal: caixers, centres de control, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, àrees de carsharing i carrils de circulació.

Aquesta tecnologia té perspectives de futur, ja que està preparada per adaptar-se a la cobertura 5G. El projecte ha suposat un inversió d’1 milió d’euros, que inclou, també, el manteniment integral de la infraestructura.


Millora de l’experiència d’usuari

Aquest desplegament comporta importants beneficis i avantatges per als usuaris i usuàries, ja que garanteix l’accés a internet des de tots els punts de l’aparcament. D’aquesta manera s’aconsegueix millorar l’experiència de l’usuari respecte la qualitat de les trucades i l’ús d’internet i dels serveis associats a les aplicacions mòbils.

La cobertura permet també poder fer ús sense problemes d’aquells punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa Endolla Barcelona que es troben als aparcaments i que es gestionen a través de l’app smou.

A més, els avantatges associats a aquesta major connectivitat permetran desplegar noves aplicacions i realitzar una conversió conceptual a Centres de Serveis sota una òptica d’aparcaments intel·ligents (smart Parking). Així es facilitarà la gestió d’altres serveis de valor afegit com els punts de distribució i recollida de comerç electrònic i les consignes de missatgeria i paqueteria. Aquests tipus de serveis realitzen un ús més intensiu de dades, és per això que els sistemes de connectivitat han avançat al 4G i s’ha preparat l’estructura necessària per l’adaptació al 5G.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar
Twitter

 
Estem en contacte