23/09/2019

L'aparcament BSM Mercat de Sant Antoni escollit finalista al millor aparcament europeu de 2019

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni ha estat escollit finalista al Premi millor aparcament europeu en la categoria d’aparcaments de nova construcció de 2019. La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc en el marc del 19è Congrés de l’Associació Europea de Pàrquing (EPA) celebrat a la ciutat de Málaga entre els dies 18 i 20 de setembre.

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni, inaugurat al maig de 2018, ha estat escollit finalista d’un total de 35 projectes presentats originaris de 15 països d’Europa i dels que el jurat encarregat de la selecció ha destacat l’alt nivell de qualitat.

Entre les candidatures presentades hi destaquen nous equipaments presentats per les ciutats de Bordeus (Francia), Colònia (Alemanya), Florència (Itàlia), Hèlsinki (Finlàndia), Lisboa (Portugal), Luxemburg (Luxemburg), Manchester (Regne Unit), Mechelen (Bèlgica) i Wiesbaden (Alemanya).

Entre els punts que el jurat ha valorat de la candidatura presentada per B:SM s’ha destacat tant els serveis que ofereix com la innovació tècnica: accessibilitat adaptada, accés per reconeixement de matrícula, punts de recàrrega elèctrica, vídeo vigilància 24H, sistema d’informació a l’usuari i de guiat de places lliures, il·luminació LED uniforme, sostenibilitat energètica i un concepte d’imatge que aposta per un color de pintura base blanca que contribueix a augmentar la lluminositat de l’espai i amb una formulació que redueix l’impacte sonor.


Característiques i trets distintius del projecte finalista

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni és de titularitat municipal i la gestió la du a terme B:SM per encàrrec de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), organisme de l’Ajuntament de Barcelona. Degut a les especials necessitats del propi Mercat de Sant Antoni, amb oferta comercial els 7 dies de la setmana proporcionada pels tres mercats que li són propis (alimentació fresca, encants i dominical del llibre), el projecte de construcció de l’aparcament es va planificar com un projecte que integrava tant característiques tecnològiques com funcionals per assolir l’objectiu de donar servei tant als treballadors, venedors i clients del mercat com als veïns i residents del barri.

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni disposa d’una superfície útil total de 14.239 m2, dividida en dues plantes, i amb una capacitat per a 398 places per a turismes (incloent-hi 10 places per a persones amb mobilitat reduïda i 7 places per a vehicles elèctrics), 102 places per a motocicletes (incloent-hi 8 places per a motocicletes elèctriques) i 20 places per a bicicletes.

Aquest equipament ha estat dissenyat per garantir la sostenibilitat del centre de la ciutat i ajudar a resoldre els problemes de congestió per mitjà de l’augment de les places d’aparcament fóra de calçada, així com per contribuir al desenvolupament territorial amb l’objectiu de pal·liar les necessitats de mobilitat d’aquest històric barri de Barcelona.

L’aparcament es troba sota el remodelat Mercat de Sant Antoni, originari de 1879 i símbol del modernisme català. Durant les obres de construcció es van trobar restes arqueològiques de l’antiga Via Augusta i necròpoli romanes, així com el fossat i la contraescarpa de Sant Antoni, construït en el s. XVII.


Lliurament del Premis 2019

La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc en el marc del 19è Congrés de l’Associació Europea de Pàrquing (EPA) celebrat a la ciutat de Màlaga entre els dies 18 i 20 de setembre.

L’Associació Europea de Pàrquing (EPA), fundada al 1983, és l’organització paraigües que reuneix a les diferents associacions d’estacionament d’Europa amb l’objectiu de facilitar la cooperació entre les organitzacions professionals d’aparcament dels diferent països, i l’intercanvi i el suport mutu d’experiències professionals relacionades amb l’estacionament i la mobilitat urbana.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar
Twitter

 
Estem en contacte