16/01/2014

Entra en servei un nou aparcament al carrer Badajoz

Ja està operatiu el nou aparcament públic situat al carrer Badajoz, al costat de la torre Agbar, que consta de tres plantes, de 5.300 m2 cadascuna. Amb un total de 366 places per a cotxes, incloent 11 per a persones amb mobilitat reduïda, i 186 places per a motos, el pàrking tindrà dues funcions completament diferenciades. El soterrani -1 servirà com a aparcament convencional de lloguer i rotació, amb 96 places per a cotxes, incloses 8 per a persones de mobilitat reduïda, i 10 places de moto. D’altra banda, les plantes -2 i -3, amb una capacitat per a encabir 270 cotxes i  76  motos, tindran ús per al servei de Grua Municipal, la qual cosa permetrà el trasllat de les actuals instal·lacions del dipòsit de vehicles Litoral – Tram VI.

L’accés de vehicles a l’aparcament s’ha de fer a través d’una rampa de doble sentit situada al mateix carrer Badajoz, mentre que els vianants poden accedir a l’aparcament mitjançant dos nuclis d’escales, un situat també al carrer Badajoz, que està adaptat a persones amb mobilitat reduïda ja que, a més, incorpora un ascensor, i un altre ubicat al carrer Ciutat de Granada. 

L’aparcament soterrat representa la primera fase d’un projecte que engloba 105 habitatges de protecció oficial, un casal per a gent gran i un CAP. També han finalitzat les obres d’infraestructura per a la realització de l’edifici del Patronat Municipal de l’Habitatge, que ha de situar-se per sobre de l’aparcament. A més de la construcció dels edificis ja esmentats també es preveu crear una zona verda a l’interior de l’illa situada entre els carrers Badajoz, Ciutat de Granada i Bolívia.

La compatibilitat geomètrico-estructural amb els edificis que s’han de construir a sobre ha condicionat el disseny de l’aparcament. Degut a que aquests edificis encara no estan en construcció, s’han hagut de portar a terme una sèrie d’actuacions provisionals (impermeabilitzacions, proteccions, armadures, murets, etc), del tot necessàries en aquest cas.

Els usuaris podran gaudir de les modalitats d’abonament de que disposa B:SM: completa  24h), horari diürn, horari nocturn i productes de rotació com les targetes de prepagament (de 25h, 50h, i 100h) i els vals horaris pels comerços de l’entorn.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar
Twitter

 
Estem en contacte